Використання ІКТ на уроках з іноземної мови

Використання комп‘ютерних технологій робить урок привабливим та сучасним. Урок, на якому відбувається індивідуалізація навчання, розвивається пізнавальна діяльність учнів, а саме інтелектуальна активність, логічне мислення, увага, пам‘ять, мова, уява, інтерес до навчання. Урок, на якому з‘являються нові можливості для розвитку гармонічної індивідуальності, здібної до колективної співпраці. 

 Спираючись на комп’ютерні технології, вчителі іноземної мови розширюють можливості навчального процесу за допомогою використання мультимедійних презентацій у навчальному процесі. Таким чином учні вчаться
 • читати з метою вибіркового отримання інформації;
 • точно записувати необхідну інформацію;
 • оформляти короткі повідомлення;
 • точно і стисло викладати думку;
 • визначати тему та основні ідеї тексту і записувати їх;
 • формулювати своє ставлення до прочитаного;
 • оформляти пункти плану;
 • користуватися словником і довідковою літературою.
   Робота над створенням мультимедійної презентації сприяє розвиткові навичок та вмінь писемного мовлення, що спонукає учнів до усного мовлення. Практичне володіння іноземною мовою не може бути повноцінним, якщо воно не включає обидві основні форми комунікації (усну і писемну) у тісному взаємозв’язку. Писемне мовлення має багато якостей, необхідних для усного мовлення. Воно має потребу у вдосконалішому обдумуванні, щоб забезпечити вимоги правильності, чіткості викладу думки. поступово оволодіваючи особливостями писемного мовлення, учні переносять їх у певній мірі на усну мову, від чого усна мова стає досконалішою, а сам учень відчуває себе впевненіше.



Перелік корисних посилань для вивчення німецької мови: 




2. http://deutsch-uni.com.ru На сайті - граматика німецької мови, теми, колекція цитат, плани уроків, ігри та тести на німецькій мові.


4. http://www/spielekiste.de На сайті цікаві ігри на німецькій мові.

5. http://www.forwunderkind.narod.ru Німецька мова для вундеркіндів. На сайті ви знайдете все для вивчення та викладання німецької мови: аудів - та відео уроки, презентації, мультфільми, казки та пісні.

6. http://www.studygerman.ru Сайт пропонує уроки та ігри онлайн, корисні відео, тести, книги на німецькій мові, розмовники. німецьке ТБ та тп.

7. http://www.uchiyaziki.ru/index/php/german Сайт пропонує підручники німецької мови, самовчителі німецької мови, аудіо-,відео курси, довідники з німецької мови та інше.

8. http://ingeb.org/kinderli.html На цьому сайті викладені дитячі німецькі пісні на різні теми, з нотами та мелодіями.

9. http://www.kinderbrockhaus.de Тут можна знайти німецькі жартівливі питання, загадки та багато цікавої інформації.

10. http://www.tivi.de/fernsehen/jonalu/start/index.html Інтерактивний навчально-ігровий сайт німецького мультфільму JoNaLu від телеканалу KiKa спільно з ZDFtivi.

11. http://www.grammade.ru Граматика на уроці німецької мови. На цьому сайті Ви знайдете матеріали для вивчення німецької мови, а саме граматики, призначеної для початкового етапу навчання.

12. http://www/museen/de, http://www.galerie.de, http://www.archinform.de На сторінках цих сайтів Ви познайомитися з мистецтвом Німеччини.

13. http://deutschdoma.ru/sajt-uchitelej-nemeckogo-yazyka.html Сайт пропонує аудіо-,відеоматеріали, тести, книги на німецькій мові.

14. http://www.kinderreimeseite.de/index.php На сторінці зібрані чудові німецькі дитячі рисівки, пісні та вірші.

15. http://www/jungschar.com/index.htm Cайт для вчителів, викладаючих німецьку на початковому етапі навчанняЖ загадки, історії, музика та багато іншого.


16. http://startdeutsch.ru/ Вивчення німецької мови StartDeutsch






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Aufgabe für 9-b, 9-c, 9-d